Medeltiden del 3

FILMFAKTA

Titel
Medeltiden del 3
Ålder
Från 9 år
Speltid
14 min
Produktion
Hamark Produktion

- Jag har drömt om Digerdöden, Valdemar Atterdag och Heliga Birgitta hela natten. Det vore intressant om Ers nåd ville fortsätta att berätta om den svenska historien och om hur ni blev kung. Gustav Wasa fortsätter därmed sin berättelse för sonen Erik.
Sveriges befolkning är inte nöjda med hur unionskungen Erik av Pommern och hans utländska fogdar sköter Sverige. Det blir uppror! En av de som går i spetsen for upproret är Engelbrekt Engelbrektsson och bergsmän från Dalarna.
En lång tid av stridigheter följer nu mellan Sverige och Danmark. Samtidigt som svenskar och danskar bråkar, får du vandra in i 1500-talets Stockholm. Möt hantverkare i sina verkstäder och annat löst folk på Stockholms gator och torg.
Danskarna kommer tillbaka! Kristian II krossar Sten Sture och den svenska bondehären och tar tillbaks titeln som unionskung. Sedan halshugger han biskopar, adelsmän och borgare på Stortorget i Stockholm. Du får sedan följa hur den unge Gustav Wasa fortsätter kampen mot dansken, för att sedan väljas till Sveriges kung.

Powered by JReviews